За дискриминационни "капани" на работниците от България във Великобритания предупреди евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев в коментар по повод споразумението за търговия и сътрудничество с Великобритания, на което тази седмица Европейският парламент трябва да даде своето съгласие. За това съобщава пресцентърът на ГЕРБ.
 
В рамките на пленарната сесия ще бъде обсъден резултатът от преговорите между ЕС и Обединеното кралство. Предстои и приемането на резолюция, която ще бъде гласувана късно тази вечер.
 
Българският евродепутат е сред вносителите на промяна в текста на резолюцията, с която се призовава за осъждане на дискриминационното отношение към гражданите на България, Естония, Литва, Румъния и Словения.

3 пъти повече сезонни работници иска Великобритания догодина

Причината е, че за тях не се предвижда същият режим за таксуване на работните визи за Великобритания, какъвто ще ползват гражданите на останалите 22 държави-членки на ЕС.
 
Според Радев, един от ключовите въпроси в споразумението е мобилността.
 

По думите му, Лондон ще прилага различни такси за издаване на работни визи, което ще се отрази основно върху сезонните и здравните работници.

За гражданите на петте държави от Централна и Източна Европа, в това число и българите, е предвидено увеличение на цената, така че тя ще достигне до 244 британски лири.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg