В съответствие със Споразумението за оттегляне на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия от Европейския съюз, считано от 1 януари 2021 г., правото на ЕС в областта на застраховането няма да бъде приложимо в Обединеното кралство, припомня Комисията за финансов надзор.

В Комисията за финансов надзор вече е получена информация от националния компетентен орган на Обединено кралство - Prudential Regulation Authority (PRA) относно задълженията на застрахователните дружества със седалище в България, които имат намерение да извършват дейност на територията на Обединеното кралство от началото на 2021 година и относно надзора върху тяхната дейност.

С какви ограничения ще се сблъскат европейци и британци след Brexit


Тези застрахователи трябва да се регистрират в портала за електронно подаване на данни към компетентния надзорен орган на следния адрес: https://www.bankofengland.co.uk/prudential-regulation/regulatory-reporting/regulatory-reporting-insurance-sector#how_to_report.

istock
istock

След регистриране в посочения портал, PRA ще се свърже с всеки застраховател индивидуално за предоставяне на допълнителна информация относно регистрацията.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg