JobTiger.bg създаде филтър за обяви "подходящи за бежанци", съобщиха от компанията. От сайта за обяви изразяват съпричастност с хуманитарната криза, предизвикана от войната в Украйна.

"Вече повече от 20 години мисията на компанията е да създава стойност за хората, търсещи работа, бизнеса и обществото. И в тези времена екипът на JobTiger иска да подаде ръка на всички, които търсят убежище в България. След първите грижи за безопасност на живота и подкрепа от първа необходимост, идва и нуждата от достойна работа и интеграция в обществото", посочват от компнаията. 

Как безработни ще придобиват професия безплатно

Новата функция има за цел да свърже всички работодатели, които имат отворени позиции, подходящи за бежанци и търсещите работа на територията на страната.

istock
istock

Всеки работодател може да публикува безплатна обява, в която да отбележи, че позицията е подходяща за чуждестранните граждани, които бягат от военни действия. Обявите допълнително ще се разгласяват в социалните мрежи и канали на компанията.  

Екипът на платформата се обръща с молба към всички работодатели, които имат подходящи отворени работни позиции – да публикуват обяви и да използват функцията и изразяват увереност, че с обединени и систематични действия може да се помогне на хората в нужда, вкл. за работната им интеграция. Възможността за достойно препитание е ключово за преодоляване на трудностите, посочват от компанията.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg