Деветнадесетото издание на "Национални дни на кариерата" ще се състои изцяло виртуално и безопасно днес, на 25 и на 26 март - от 11.00 до 17.00 часа.

Досега в него са потвърдили участие 104 фирми, записванията продължават, като очакванията са за 140 представени компании. По предварителни данни се очаква да се включат онлайн до 6000 студенти и млади специалисти, информират организаторите на инициативата.
 
След въвеждане на ограниченията за събиране на публични места и извънредното положение, независимо от затрудненията, пред които е изправен бизнесът в момента, повечето фирми са потвърдили включването си във виртуалния формат и са изказали задоволство от навременното и иновативно решение. Участието на фирмите в онлайн форума доказва волята на бизнеса в продължението на нормалния темп на работа, но по нов и безопасен начин.
 

istock
istock

Бизнесът не трябва да спира, а "Национални дни на кариерата" е доказан и предпочитан от много фирми начин за запълването на работните им позиции за млади специалисти през пролетта и за откриването на най-добрите кандидати за летните им стажантски програми. През годините форумът даде шанс на над 45 000 младежи да започнат своята нова или първа работа, припомнят организаторите.
 
За да се включат в надпреварата за работа или стаж, младите хора трябва да посетят Careerdays.bg, да разгледат фирмите участници и да се регистрират за дните, в които се представят интересуващите ги фирми.

Около 7000 нови безработни само през последната седмица

При регистрация те попълват базови данни за себе си, които да предоставят на фирмите. На самото онлайн изложение всяка фирма ще има виртуален щанд, на който ще са нейните представители, ще има информация за фирмата и за отворените позиции.

Посетителите ще имат възможността да направят кратък чат с представителите на всички фирми, които представляват интерес за тях и да преценят дали да кандидатстват за отворените позиции.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg