Microsoft Corp. ще предостави на служителите си в Съединените щати неограничени дни за отпуск, съобщи американският уебсайт за технологични новини The Verge, цитирайки вътрешен документ на компанията до нейния персонал.
 
"Как, кога и къде вършим работата си се промени драстично", посочи главният директор на компанията - Катлийн Хоган в имейл до персонала. "И докато се трансформирахме, модернизирането на нашата политика за отпуски до по-гъвкав модел беше естествена следваща стъпка", добави тя, цитирана от БНР.
 
Microsoft ще започне да прилага новата политика, наречена Отсъствие по собствена преценка, на 16 януари, а служителите, които имат неизползвани дни за отпуск, ще получат през април еднократно изплащане.

В допълнение към неограничен брой дни за отпуск, служителите на технологичния гигант в САЩ също така ще имат право на 10 корпоративни празника, отпуски, отпуск по болест и психично здраве, както и почивни дни като членове на съдебно жури в съда или при загуба на близък.

4-дневна работна седмица искат 70% от хората, дори това да намали заплатата им

Политиката няма да се прилага за служителите на почасова работа.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg