Милиони продължават да губят работата си заради пандемията от коронавируса, предупреди Международната организация по труда /МОТ/.

Повече от милиард работници са уязвими от загуба на работни места или рязко намаляване на заплатите заради мерките, блокиращи световната икономика в борбата с разпространението на COVID-19, алармира базираната в Женева МОТ, предаде Би Би Си.

Какви помощи дават в другите страни заради коронавируса

През второто тримесечие на 2020 г. се очаква работното време по целия свят да спадне още 6,7%, което ще засегне 195 милиона от 3,3 милиарда работна сила в света, съобщи МОТ, която е агенция на ООН.

Организацията определи последствията от разпространението на коронавируса като „най-лошата глобална криза след Втората световна война“.

istock
istock

Правителствата по света наредиха да се затворят несъществени предприятия и бизнеси или дейността им да бъде ограничена и хората да останат у дома., заявиха от МОТ.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg