Дипломирани младежи могат да кандидатстват за работа в централни ведомства и техните поделения в страната по програмата "Старт на кариерата".
 

Кандидатите трябва да са на възраст до 29 години и да са с висше образование, съобщават от Агенцията по заетостта. Обявени са 1918 работни места с продължителност на заетостта една година.
 
Обявените работни места в държавните институции са на територията на цялата страна, като близо 700 от тях са в град София, над 140 в Пловдив и Варна.
 
Преобладаващо се търсят младежи, завършили право, икономически, финансови и счетоводни специалности, социални дейности, информатика и компютърни науки, строителство, геодезия и други.

По-ниска безработица в трите северозападни области у нас

Изисква се също така младежите да са регистрирани в Бюрото по труда като безработни или заети, търсещи работа, и да нямат трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование.
 

istock
istock

Желаещите могат да подават своите документи за кандидатстване за работни места в цялата страна до 29 октомври, включително в бюрото по труда, в което са регистрирани, или по електронен път чрез публикувания на сайта на Агенцията по заетостта формуляр.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg