Дистанционната работа става все по-нормална част от съвременния бизнес свят. Интересът към този начин на работа продължава да расте. Глобалният индекс за отдалечената работа на NordLayer за 2023 година разкрива интересни тенденции и местоположения, които подчертават влиянието на дистанционната работа в съвременния свят.
 
Този индекс изследва ключовите фактори, които влияят върху възможността за успешна дистанционна работа, включително цифровата инфраструктура, социалните гаранции, икономическата стабилност и кибербезопасността. След анализ на тези критерии, България се нарежда на 42-ро място в света за дистанционна работа. Резултатът за страната ни е 0,702 като нито една страна няма максимума от 1,000.
 
Преди нас се нареждат Румъния, Китай, Израел и Малайзия, които също се справят добре по показателите за дистанционна работа. След българите се нареждат страни като Уругвай, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Грузия.
 
Най-високо класиралите се страни в общия Глобален индекс за отдалечената работа обикновено са по-скъпи за живеене. Това не е изненадващо, тъй като развитите икономики предлагат по-напреднала цифрова инфраструктура и по-голям брой социални гаранции. Въпреки това, тези страни предоставят и високи възможности за дистанционна работа и качествен начин на живот.
 
Дания, Нидерландия и Германия са на първите три места, но има и други интересни дестинации.

Индексът на NordLayerсе състои от четири равно претеглени елемента: кибербезопасност, икономическа безопасност, социална безопасност и цифрова и физическа инфраструктура. Всеки от тях съчетава набор от подробни атрибути.

Право на изключване по време на дистанционна работа

Кибербезопасност включва инфраструктура, реакция и правни мерки.

Икономическа безопасност, включваща аспекти като туристическа привлекателност, владеене на английски език, разходи за живот и здравеопазване.

Цифрова и физическа инфраструктура, включително фактори като качество на интернет, достъпност, електронна инфраструктура, електронно правителство, физическа инфраструктура и пространства за съвместна работа.

Социална безопасност, включително подрезултати за обща безопасност, лични права и приобщаване.

 България е на 42-ро място за дистанционна работа в света

Глобалният индекс за отдалечената работа на NordLayer за 2023 година представя важна информация за тенденциите в дистанционната работа и най-подходящите места за нея. Той дава ясна картина за местата, където може да намерите най-добрите възможности за дистанционна работа.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg