65 на сто от хората, които сега работят от вкъщи не искат да се връщат на работа в офиса. Това показва международно проучване на сайт за обяви за работа, публикувано от Statista.. 58% заявяват, че ще търсят нова работа, ако шефовете им решат да ги отменят хоум офиса.

Само 2 на сто отговарят, че биха предпочели да се върнат в офиса, а 11% - че работата от разстояние не е от съществено значение за тях. Малко над една трета от анкетираните посочват като предпочитан начин на работа хибридният модел, който съчетава офис и дистанционна работа.

Според анкетираните най-големите предимства при работа от вкъщи са това, че не пътуват и спестяват разходите за транспорт. Най-големият недостатък на работата от дома е, че хората по-трудно се изключват, работят повече и се преуморяват – това се посочва от 35% от участниците в проучването.

Българските работници по-уморени от германските от хоум офиса

За 28% проблем са техническите проблеми у дома, както и разсейването с други задачи, достъп до надежден доставчик на интернет (26%) и умора от видео срещите (24%).

istock
istock

Проучването установява също така, че само 24 процента от отдалечените служители имат определен домашен офис, а 34% са създали някакво работно пространство.

Желанието да се преместят да живея другаде заради възможността да работят отдалечено – най-често на място, което е по-евтино за живот, също назрява у все повече от хората, които работят от дома.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg