В националното проучване „Удовлетвореност на работното място” са анкетирани 1095 души, сред тях – служители в IT сектора, в сферата на маркетинга, публичната администрация, търговията и продажбите.
 
„За IT сектора, около 60% от хората, са отбелязали, че не са удовлетворени от работната среда. Тоест те може да не са недоволни от заплатата, която получават, но може да са недоволни от други неща, да речем, че са много стресирани”, обясни Даниела Стамова, която е ивент мениджър в ”Career show”, автори на проучването по Nova news.
 
Проучването показва, че най-недоволните служители са в секторите „Търговия”, „Продажби” и „Публична администрация”. Там възнаграждения са най-ниски и най-висок процент от работещите са отбелязали, че не са удовлетворени от условията на труд в компаниите си.

Половината от служителите до 41 г. мислят да напускат

„Секторът, в който имаше най-нисък процент на неудовлетвореност, не беше секторът, който получава най-високи заплати. Това беше HR секторът ”, уточни Даниела Стамова. Според нея, работодателите все повече се интересували от това, как се чувстват служителите им на работното място.
 

istock
istock

„Физически, психически, стресирани ли са и как да подобрят това”, коментира Стамова.
 
Голям процент от анкетираните са отбелязали, че биха сменили работата си, ако им предложат с 20% или 50% по-висока заплата на друго работно място.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg