Международната организация на труда към ООН предупреди, че коронавирусната пандемия е довела до огромен спад на доходите на хората на наемния труд, предава Ройтерс.

Според организацията нараснало е неравенството между богатите страни, инжектирали държавни пари в икономиките си, и бедните, които не могат да си го позволят.

От 1 октомври: 12 лева на ден минимално ако си безработен

„Точният баланс между поредицата от здравни, икономически и социални мерки продължава да е от първостепенна важност. Преждевременното отхлабване на здравните мерки поражда риск от удължаване на пандемията, което влошава ефекта от пазара на труда. Също така подкрепата за запазване на работни места ще трябва да продължи и през следващата година“, настоява генералният директор на Международната организация на труда Гай Райдър.

istock
istock

В доклад на организацията за последиците от пандемията върху трудовия свят се казва, че през първите девет месеца на 2020 година глобалните доходи от труд са намалели с 3,5 трилиона долара или с близо 11 процента на годишна основа. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg