Новорегистрираните безработни в цялата страна са повече от постъпилите на работа чрез бюрата по труда - това сочат данните на Националния статистически институт за периода 7-13 септември от специализираното ежеседмично наблюдение на пазара на труда заради Covid-19.

От старта на наблюдението на трети февруари до момента новите безработни са малко над 270 000 души, а устроените на работа - 170 500.

Минималното дневно обезщетение за безработица скача на 12 лева

Данните сочат, че новорегистрираните в бюрата по труда безработни в страната за периода 7-13 септември са 5492, а започналите работа едва 4776 души.

БГНЕС
БГНЕС

Тенденцията за превес на хората без препитание над започналите работа от регистрираните в бюрата по труда се задържа вече четвърта седмица.

Тенденцията е ясно изразена в области като Бургас, Кърджали, Сливен и Шумен. Социални експерти отдавна изразяват опасения за нов бум на безработицата през септември след края на сезонната заетост в туризма и селското стопанство.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg