Премиерът Бойко Борисов е поел ангажимент да се предвидят в бюджета на МВР за 2021 г., по перо "персонал", финансов ресурс за увеличение на възнагражденията на служителите с още 5 процента.

Това каза пред медиите президентът на синдикат "Огнеборец" Венцислав Станков, който се срещна с министъра на вътрешните работи Христо Терзийски и е бил включен да участва в онлайн заседание на Министерски съвет.

Бюджет 2021: 650 лв. минимална заплата, 300 лв. – минимална пенсия


Искането на синдикатите в МВР беше заплатите на служителите да се увеличат с 30 процента, като на другите 34 администрации.

По думите на Станков това означава, че за следващата година правителството предвижда увеличение на заплатите общо с 15 процента на служителите в МВР.

istock
istock

Премиерът е поел и ангажимент да се компенсират всички служители на пожарната, участващи в овладяването на коронавирус кризата, и да бъдат финансово наградени като полицаите.

Станков каза още, че предложението на премиера ще бъде обсъдено в синдикат "Огнеборец" и ако пожарникарите не са съгласни, ще бъдат предприети протестни действия.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg