Бургаското "Бюро по труда" организира трудова борса, на която са поканени работодатели в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството, съобщиха от институцията. Тя ще се проведе на 22 март във Военния клуб на на ул. "Христо Ботев" №48. Борсата ще бъде открита в 10:00 часа. 

По време на събитието търсещите постоянна или временна заетост ще могат да се запознаят с дейността на участващите фирми, които търсят персонал, както и да осъществят контакти и да получат предложения за работа. На щанда на "Бюро по труда" - Бургас ще се предлага информация за възможностите за обучение на възрастни.

Спад в броя на обявите за работа

Справка на БТА в електронните регистри на местното бюро по труда показа, че вече са обявени свободни работни места за временна заетост в летните ни курорти.

istock
istock

Най-много са предложенията за работа в Созопол, Несебър и к.к. Слънчев бряг. Най-често се търсят готвачи, помощен кухненски персонал, бармани, сервитьори и камериерки. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg