Агенцията по заетостта информира работодателите, че и през новата 2021 година продължава приемът на заявления за изплащане на средства по мярката 60/40 и по проект „Краткосрочна подкрепа за заетост в отговор на пандемията от COVID-19”.

До 15 януари 2021 г. работодателите ще могат да подават заявления за изплащане на средства по мярката 60/40 за периода от 1 октомври до 31 декември 2020 г., като документите ще се разглеждат и финансират по досегашния ред.

Ще приемат заявления по „Запази ме” и през целия януари

Кандидатстването по мярката ще продължи и след тази дата по условията на приетите промени в Постановление № 151 на Министерския съвет от 2020 г., предвиждащи удължаване на срока за изплащане на средствата до 31 март 2021 г.

istock
istock

Продължават да се приемат и заявления за изплащане на компенсации с цел запазване на заетостта в размер на 290 лв. месечно на работниците/служителите и самоосигуряващите се лица от секторите на хотелиерството и ресторантьорството, транспорта и туризма по проект „Краткосрочна подкрепа за заетост в отговор на пандемията от COVID-19”.

Сезонни работници остават без обезщетения за безработица

С приемането на промени в Решение № 429 на Министерския съвет от 2020 г., срокът за кандидатстване ще бъде удължен също до 31 март 2021 г.

За подробна и актуална информация следете сайта на Агенцията по заетостта – раздели „Новини” и „Финансови стимули за запазване на заетостта”.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg