Премиерът Бойко Борисов потвърди, че в бюджета за догодина ще се заложи изплащането на месечни детски добавки за всички семейства с деца до 18-годишна възраст: 

"За семействата, които имат едно дете - по 40 лева допълнително, семейства с две деца  - 90 лева, семейства с три деца - 135 лева, всички, независимо от доходите на родителите, така че, мисля, че това е изцяло в полза на хората", коментира Борисов.

Какво откри проверка в ученическите столове

Помощта ще обхване 1 200 000 деца.

"По този начин ще разширим подкрепата за всички родители в България във времето на пандемия", изтъкна премиерът.

istock
istock

Правителството удължи срока на изплащане на компенсациите на работодателите за запазване на заетостта по мярката 60 на 40 до края на годината.

Борисов: До края на мандата ще има по 50 лева за пенсионерите

От октомври до декември средствата ще се изплащат на базата на осигурителния доход на работниците за месец август. Премиерът Бойко Борисов коментира пред министрите:

"До този момент сме разплатили над 571 милиона, запазили сме над триста хиляди работни места, а с днешната мярка още двеста хиляди, така че това са близо 500 хиляди работни места и по този начин ние ще се опитаме да задържим безработицата около 80 процента, което е пак една от най-добрите като показател в ЕС".

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg