Как да натрупаме капитал за децата ни? Все повече родители осъзнават, че висшето образование е важно и е пряко свързано с успеха.

Когато детето е още малко, трябва да започнат да спестяват и когато порасне да има натрупан капитал, заяви в "Денят започва" София Лубани Караначева, животозастрахователен консултант. Тя посъветва спестяването да е във валута, например евро, която е по-устойчива валута от лева.
 
Според Караначева все повече родители гледат към чужбина. Всички статистики показват, че младежите между 18 и 25 години имат най-голяма нужда от финансова подкрепа - балове, шофьорски книжки, сватби, образование, стартиране на собствен бизнес, допълни консултантът.

Как да подсигурим финансово бъдещето на децата си

По думите ѝ все повече се теглят кредити. Животозастраховането като начин на спестяване и натрупване на капитал за бъдещето на децата дава и много защити - злополука, заболяване, каза още Караначева.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg