Лабораторията ще предложи два вида PCR тестове, редовен тест за 67 евро и бърз тест за 135 евро, се казва в прессъобщение на летището. 

Резултатите от бързия тест ще бъдат готови в рамките на три часа, докато за стандартния ще трябва да се чака около девет часа.

Пътниците, пристигащи от дестинация, определени от Белгия като високорискова или червена, ще се ползват от таксата за социално осигуряване в размер на 46,81 евро, съобщава новинарският сайт “The Brussels Times”.

Гърция удължи изискването за PCR тест за туристите

Пътниците, връщащи се от червена зона, могат да бъдат тествани веднага след пристигането си на летището в Брюксел. Заминаващите пътници също ще могат да бъдат тествани, като резултатите от бързия тест ще са готови в рамките на три часа, съобщават от летището.

istock
istock

Мобилната лаборатория ще бъде достъпна за всички пътници, връщащи се от червената зона, за заминаващи пътници, желаещи да се тестват, и за всеки, който е получил QR код за тестване след процедура за проследяване на контактите.

В мобилната лаборатория ще имат право да се тестват само пътниците без симптоми на COVID-19. На пътниците ще бъде дадена възможност да резервират предварително онлайн слот за тестване, на линк, чието публикуване се очаква, или да се регистрират за тест на място.

Без PCR тест и карантина за чешките туристи у нас


Пътниците, които имат положителен тест за вирус, ще бъдат помолени да напуснат летището и могат да получат отказ за качване на борда на самолета от съответната авиокомпания.

От летището подчертаха, че мобилната лаборатория ще уведомява и компетентните здравни органи, дори в случаите, когато пациентът не е белгийски гражданин. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg