Няма държавата да плаща доброволната карантина на хора, които просто не искат да са дисциплинирани и пътуват. Как да бъде решен проблемът?

Личните лекари решават. Сутринта гледах как един казва: „Аз си отивам за Италия, аз си отивам за Франция. Трябва ли след това ние всички да му платим за това, че не иска да е дисциплиниран или не иска да изчака? Това каза пред журналисти в Александруполис премиерът Бойко Борисов, предаде Агенция „Фокус“.

Държавата – това сме всички ние“, посочи той. Според Борисов решение срещу коронавируса ще бъде намерено в най-скоро време, тъй като целият свят е поел ангажимент да се справи със заболяването.

Докато други се упражняваха с думата "диверсификация", ние вложихме 500 млн. в нея. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на съвместно изявление с министър-председателя на Гърция Кириакос Мицотакис.

Осигурените могат да ползват болничен за карантина


"Няма нищо по-хубаво в ЕС от това държавите членки да демонстрират приятелство", каза още Борисов, който уточни, че с Гърция се правят газови магистрали, което определи като изключително важно за двете страни".

"Военните ни министри могат да мислят за общ еърполисинг", предложи българският премиер и обясни, че българските и гръцките гранични власти работят много добре. Подкрепяме спазване на поетите ангажименти към Северна Македония и Албания, добави още Борисов. Вижданията ни по Западните Балкани съвпадат. Това каза oт своя страна гръцкият премиер Кириакос Мицотакис.

Десетки под карантина у нас заради коронавируса

Виждате, че думата "will" или бъдеще време на английски език, не че моят е силен, ние не я използваме, защото го правим. Другите се упражняват в риторика, категоричен бе премиерът. Той поясни, че паралелно с това правим "Балкански поток", който е изключително важен не само за България, но и за целия Балксански полуостров.


"Връзката между двете армии трябва да бъдат изключително силни. Това е нашата тактика. Дори може да мислим за общ еърполисинг", заяви Борисов. Той говори и за миграцията, както в България и Гърция, така и в Турция.

"Конфликтът трябва да приключи. Защото така ни е създал Господ- това е, тук сме, тук сме ситуирани. Трябва да си помагаме", допълни премиерът. Борисов бе категоричен, че подкрепяме и Северна Македония и Албания, но да изпълняват поетите ангажименти към България и Гърция.

Борисов: Около 4 пъти е нараснал броят на завръщащите се от чужбина

"Решили сме да вървим по пътя на мира и развитието на нашия регион - нашата обща позиция в ЕС и НАТО по темите за сигурността. Искам да поздравя Бойко Борисов за развитието на българската икономика и бързината, с която България се конвергира с даденостите на ЕС. Икономическото присъствие на Гърция в България може да бъде още по-резултатно, а след 10- годишна криза се завръщаме в нормално икономическо състояние. "Отправяме строго послание към Анкара, че Гърция ще следва позициите на международното право и укрепване на приятелството между България и Гърция, договорено днес с премиера Борисов", заяви Мицотакис.

"Оставаме стълбове на стабилността и мира в региона, посрещам те с огромна радост в Александруполис", каза Мицотакис към Борисов.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg