Столичните пазари в „Красно село“, „Борово“ и „Иван Вазов“ ще бъдат дезинфекцирани. Това става от лицензирана за тази дейност фирма.

За да няма контакт между администрацията и наемателите на щандовете, са поставени прозрачни кутии. Пазарите са открити пространства и затова са безопасни за посетители и търговци, припомнят от „Пазари Юг“.

Общинското дружество "Пазари Възраждане", което стопанисва Женския пазар, пазара "Димитър Петков" и предгаровия площад "Ротонда" също предприе спешни мерки за превенция и недопускане разпространението на коронавирус Ковид-19 на територията на тържищата.

Със заповед изпълнителният директор на дружеството Драгомир Димитров вече се извършва дезинфекция на откритите площи на пазарите всяка вечер след приключване на пазарния ден.

Шофьорите в градския транспорт в София няма да продават билети


На търговците, наематели на търговски площи на територията на пазарните пространства, са осигурени необходимите предпазни средства - защитни маски, ръкавици, дезинфекционни разтвори на алкохолна основа.

Мерките са предприети съгласно препоръките на Министерството на здравеопазването и оперативния щаб на Столичната община за превенция на разпространението на коронавирус.

МВР

"Отнасяме се отговорно към пазарите в тази криза, искаме да ги направим безопасни както за търговците, така и за посетителите", обясни пред Радио София Драгомир Димитров.

Бизнесът у нас очаква загуби за милиони заради коронавируса

За третиране на всички открити площи ще бъдат използвани сертифицирани препарати, които се прилагат в градския транспорт и други обществени пространства.

Всички търговци са получили копие от разпореждането на директора на "Пазари Възраждане", както и инструкции за работа.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg