Нов прием на документи във връзка с предоставяне на социалните услуги „Асистент за независимо детство” и „Асистент за независим и активен живот”, започва от днес, съобщават от Столична община.

Заявленията за ползване на социалните услуги „Асистент за независимо детство” и „Асистент за независим и активен живот” за следващата календарна година ще се приемат от 1 септември до 31 октомври 2022 година включително.

Нужните документи следва да се подават в Бюрата за социални услуги по местоживеене на кандидатите за ползватели.

С цел да няма струпване на хора, ще бъдат изготвяни графици за подаване на документите за 2023 година, поради което е необходимо да запазите ден и час за подаването им в съответното Бюро за социални услуги.

От Столична община съобщават още, че изготвените графици няма да повлияят на класирането и то ще се извърши след индивидуално и обективно решение на комисията по чл. 15 от Наредба за предоставяне на социалните услуги „Асистент за независим живот“.

Ще се наемат безработни за лични асистенти

Списъците на включените кандидати за ползватели ще се публикуват на официалния електронен портал на Столична община не по-късно от 10 дни преди началото на ползване на услугите.

При необходимост същите могат да бъдат променени на следните телефони:
Столична община
Столична община


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg