Овлажнителите и климатиците в офиса не помагат за почистването на въздуха от вируси. Но има и други решения, каза Антон Ястребцев, директор на Московската лаборатория „Екология на жизненото пространство“ в интервю за Радио „Спутник“.

Мнозина сигурно са виждали процеса на кварциране или пречистване на въздуха чрез използване на специални стенни лампи в болниците.

Това се прави, за да се "изгорят" всички микроби и вируси в стаята. За съжаление в офисите тази процедура почти никога не се провежда и би била безполезна, ако климатичната система не бъде почистена навреме – тя разпространява заразата на голямо разстояние.

Кои сектори у нас ще пострадат от коронавируса

"Препоръчвам да използвате пречистватели на въздух с ултравиолетови лампи или рециркулатори на въздух с антибактерицидни лампи. Може би това е най-ефективният начин за борба с вирусите”, смята експертът.

„Вирусите в офисите предпочитат да се „крият“. Най-голямата заплаха представляват домакинските уреди и дръжките на вратите”, предупреждава специалистът.

Спиртът убива коронавируса

istock
istock

"Грипните вируси се предават по въздушно-капков път но не само. Дръжките на вратите, клавиатурите, съдовете могат лесно да предават вируси в офиса. Съответно при почистването на офиси трябва да се обърне специално внимание на дръжките на вратите, повърхностите на работния плот и клавиатурите", обясни експертът.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg