Въвеждане на часове за пазаруване само за възрастни хора въвежда правителството като мярка срещу разпространението на коронавируса.

Мярката е по препоръка на оперативния щаб, обясни премиерът Бойко Борисов при посещение в завод на Интендантско обслужване в Калофер.
От 5 до 8 сутринта магазините да обслужват само възрастни хора, уточни Борисов.

МВР и здравеопазването пък са получили инструкция да обикалят паркове и градинки и да карат хората да не се събират и да си стоят вкъщи е друга заповед, която Борисов е дал от днес. На полицията е дадено и право да проверява кой накъде отива с личния си автомобил.

istock
istock

Блокираме износа на аналгин хинина и всички останали хининови лекарства, обясни още Борисов на придружаващия го вицепремиер Красимир Каракачанов. Във фармацията се въвеждат извънредни мерки, за да бъдат произведени още от тези медикаменти.

КЗП: Пестете и пазарувайте по списък в магазина

Военните започват пък учение за разполагане на военнополеви болници, в зала Арена Армеец могат да се разгърнат до 500 легла, докладва му пък началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. В резерва армията има 15 000 легла за военнополеви болници.

Проблеми с транспорта в Европа пък бавят доставката на специално лепило от Германия за предпазните костюми, обясниха производители пред Борисов.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg