Поредна измама с хранителни добавки, които се предлагат в интернет. Този път на гърба на един от известните ни кардиолози.
 
Мнимите търговци откраднали снимката и биографията на доц. Сотир Марчев, който е началник на Клиниката по кардиология към Медицинския институт на МВР. Измислили дори и фалшиво обширно интервю с него, в което уж рекламира чудодейните свойства на хранителните добавки. Доцентът е подал жалба в полицията.
 
„Интернет измамници публикуват мои интернет снимки, моята истинска биография, последвана от дълго фалшиво интервю, в което се рекламира препарат за почистване на кръвоносните съдовете. То цели да накара читателите да си купят това лекарство”, обясни доцентът пред NOVA.
 

Доц. Марчев категорично заяви, че не е давал подобно интервю, както и че не познава препарата, който уж рекламира.
 
„Сигнализирал съм съответните органи и докато те стигнат докрай, нашата обща цел е да предупредим доверчивите хора да не си дават парите”, каза още той.
 
Кардиологът обясни, че пациенти са започнали да го търсят, за да се уверят дали информацията за препарата е истина.
 

istock
istock

„Поуката от това е да не започвате нови лекарства, преди лично да се консултирате с вашия лекар. Нови медикаменти се започват само след консултация”, посочи доц. Марчев.

Мамят с лепенки, които лекуват COVID

Той поясни, че няма представа какъв е препаратът, под който е сложена неговата биография. Допълни, че това не е първият случай, в който рекламират някакво лекарство с неговия образ.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg