Около 50% от заявилите желаниe общопрактикуващи лекари в София са ваксинирани. Това са около 350 души, каза д-р Георги Миндов, председател на организацията на общопрактикуващите лекари в София.
 

Общо заявилите са 690, което е 90 на 100 от тези в столицата, добави той.
 
София не е приключила фаза 1 на ваксинацията, а когато всички здравни работници се имунизират, тогава официално ще започнем със списъците за пациентите, обясни още лекарят.
 
Той добави, че между 2-3% от неговата пациентската листа са заявили желание за ваксинация. Д-р Миндов не може да каже много или малко е това.

Кунчев: Ще има втора доза от ваксината за всички, получили първа

Притеснявам се, че ще има бум, хората ще се престрашат в последния момент. Ще има желаещи преди курортния сезон - лятото, предположи общопрактикуващият лекар.
 

istock
istock

Д-р Миндов обясни, че при масовата ваксинация се опасява, че лекарите няма да могат да се занимават с другите пациенти: "Защото чисто административно на човек ще отнеме 20-30 минути, иначе да се постави ваксината е 5 секунди. За да сме пълноценни, трябва да мислим как ще се организира времето за ваксиниране, каза още специалистът.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg