Завишен брой охранители и стриктно изискване лица под 18 години да бъдат допускани на територията на търговските центрове, само ако са придружени от  родител или законен настойник, въвеждат членовете на Българската асоциация на ритейл центровете (БАРЦ) в обектите си в страната.

Ограниченията са само част от мерките, които моловете въвеждат допълнително, за да гарантират сигурността на посетителите и наемателите си в извънредна епидемична обстановка.

Нови мерки у нас за 2 седмици от днес

Мерките са въведени превантивно от управителите на моловете и вече са влезли в сила в търговските центрове на членовете на Асоциацията в градовете, в които няма издадена официална заповед, съобщават от БАРЦ. 

istock
istock

От началото на пандемията търговските центрове в страната правят всичко необходимо, за да гарантират сигурна и безопасна среда за хората, които ги посещават. Проактивното въвеждане на новите мерки от наша страна е поредна стъпка в тази посока. Благодарим на всички отговорни потребители и наематели и отново апелираме за отговорно пребиваване на територията на търговските ни центрове“, заявиха от ръководството на БАРЦ.

Молове и фитнеси в Бургас остават отворени

Преди дни в становище до медиите от Асоциацията заявиха пълната си готовност за незабавна среща и разговор с институциите.

Според Тексаската скала на Тексаската медицинска асоциация и Комитета за инфекциозни заболявания, по която се ръководи Националният оперативен щаб, рискът от пазаруване в мол е класифициран като умерен и съпоставим с дейности като посещение на плаж, плуване в басейн или седмица работа в офис сграда.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg