Ако имаше одобрена и безплатна ваксина за коронавирус, 44% от гърците не биха искали да бъдат ваксинирани, в сравнение с 50% от анкетираните, които отговориха положително. Това показват резултатите от проучване на общественото мнение на „Метрон аналисис“ за гръцкия вестник "To Вима".

Повечето от тези, които не биха се ваксинирали, са на възраст между 45 и 54 години.

Според проучването анкетираните смятат, че най-големите проблеми в страната в момента са пандемията (29 процента) и икономиката (28 процента), следван външната политика според 21 процента от анкетираните.

Гърция удължи изискването за PCR тест за туристите

По отношение на използването на маската, осем от десет респонденти (81%) отговориха, че са съгласни с използването на обществени места.

istock
istock

Въпреки високия процент гърци, които не са против маската, според резултатите от проучване, в което са участвали 1002 души, вчера в няколко гръцки града се проведоха протести срещу задължителното използване на маската в училищата.

Маски в училище за децата в Гърция

Родители, организирани чрез социалните мрежи, протестираха в Атина, Солун, Ламия, както и на остров Крит, за да изпратят съобщение, че не са съгласни с децата си да носят маски по време на училище.

„Не за маските в училище, те вредят на здравето на нашите деца“; „Нито едно дете с маска в училище“; „Не за ваксина, не за маска“, бяха някои от лозунгите, изписани на носени от протестиращите плакати.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg