„Започва масово тестване на българските граждани за коронавирус, за да обхванем по-голяма част от населението на България. Имаме 20 000 PCR теста, очакваме още доставки и дарения. Това е пътят, по който ще вървим - масово тестване”.

Това обяви здравният министър Кирил Ананиев. 

Той пристигна в Банско с премиера Бойко Борисов. Двамата провериха как върви работата в поликлиниката в града.

Борисов: Ще облекчим мерките 3 дни след спад на болните

„Има дрехи, има максимално предпазни средства, работят в пълен обем, така че масово да се тестува града, както и съседния - Разлог”, заяви Борисов.

„Целта е догодина пак да е пълен курорта”.

„Имаме над 20 000 PCR теста, още чакаме, платили сме на Южна Корея, защото казват, че оттам са най-хубави, отворихме нови лаборатории, действаме”, заяви Борисов.

 

Здравният министър уточни, че по сметката на здравното министерство от дарения вече са събрани над 4 милиона лева, които ще бъдат използвани и за предпазни средства, и за тестове.

Задължително носенето на маски на обществени места

„Днес излезе докладът на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, в който се посочва, че България, благодарение на тези мерки, които предприе, е на първо място по най-малък брой заболели и на трето място на починали на 100 000 души”, обясни Ананиев.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg