От началото на месец февруари Териториалните експертни лекарски комисии вече ще приемат  документи без да извършват и прегледи на място по  конкретни случаи.

Те касаят болни, за които  предоставената медицинска документация  по категоричен начин обективно показва степента на увреждане и функционален дефицит на заболелия орган/или система, и не е необходимо за нуждите на експертизата да бъде извършен клиничен преглед или назначени допълнителни изследвания и консултации.

Защо не се наемат на работа инвалиди

Предстои изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов да издаде и заповед за промяната.

Искаме да съдействаме на болните  и максимално да улесним хората с увреждания, подчерта д-р Темнилов.

istock
istock

Трябва да променим начина на работа. Нямаме право излишно да разкарваме хората, категорична беше и д-р Фани Петрова по време на среща , организирана от  изпълнителния директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов.

Тя беше свикана във връзка с промените в  Правилника на регионалните картотеки на медицинските експертизи, които влязоха в сила от началото на 2020 година.

Решено бе такива съвместни  срещи да се провеждат на всеки два месеца. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg