„Препоръчвам на гражданите да не правят тестове, ако нямат симптоми”.

Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов. Той се запозна с организацията на работа в болница „Св. Анна“ в условията на епидемията от COVID-19.

Проф. Ангелов обясни, че пред големите болници в София и в страната вече има мобилни пунктове за бързи антигенни тестове. Те ще бъдат безплатни за гражданите. 

Кога сме „контактни лица“ на колегите ни с COVID-19

„Наблюдаваме цените, искаме да осигурим най-доброто и на най-добрата цена”, каза здравният министър.

В София пунктовете са пред „Пирогов”, „Александровска”, „Света Екатерина”.  

Проф. Ангелов обясни, че ходенето до тези пунктове на хора без симптоми е рисково, защото пред тях има струпване на много хора с оплаквания.

„Радва ме цифрата на излекуваните днес”, каза проф. Ангелов.

istock
istock

И увери, че в София няма проблем нито с болничните легла, нито с линейките.

Мобилните пунктове пред болниците стартират работа​​​​​​​


В столицата има разкрити 3 000 легла за болни с COVID. За линейките вчера през деня е имало 530 повиквания. От днес в работата се включват и новите коли, които получи ЦСМП.

„Всеки, който счете себе си за спешен, може да потърси помощ в лечебно заведение – или с линейка, или със собствен транспорт. По-добре отколкото да седи и чака вкъщи. Най-важното е да носи маска, докато стигне до болницата”, препоръча проф. Ангелов.  

istock
istock

Той увери също, че в страната има „Ремдесивир”.

„Д-р Маева е директор на РЗИ, д-р Пенчев е назначен от д-р Маева за заместник-директор. Отговорният човек, с когото държа връзка” е д-р Маева”, обясни проф. Ангелов.

Освен това имало пълен консенсус за „зелените коридори". В следващите дни това ще бъде въведено.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg