Вчера от министерствтото на здравеопазването пуснаха заповед, която влиза в сила от 20 август, във връзка с противоепидемични мерки. 

Няма затягане на мерките, а точно обратното. С новата заповед ресторантьорите могат вече да работят на 100%, не както е досега на 50%. Това заяви здравният министър Стойчо Кацаров.

Как ще работят ресторанти, фитнеси и театри

„Мерките, които се прилагат в момента, са стимулиращи”, заяви Кацаров.

"Правим всичко възможно, следим ситуацията буквално по часове и се опитваме максимално да отложим затягането, за да не вредим на хората", обясни здравният министър.

"Отново да повторя - не се прилага намаляване! Ако епидемичната ситуация го изисква, ще бъдат наложени допълнителни ограничения. Оставете това на експертите", допълни министър Кацаров.

Той заяви, че в момента е излишно да се коментират каквито и да било хипотези, като посочи като пример това дали децата ще тръгнат на училище или не.

 
 

Той допълни, че могат да се налагат регионалните мерки, а дори националните могат да не бъдат въвеждани, ако това не се налага в областта.

Мерките не се налагат по браншове, а в зависимост от оценка на епидемичния риск. Това е водещото, не кой с какво се занимава, каза в заключение здравният министър.

"Към днешна дата допълнителни мерки не се налагат. Това е нашата оценка", подчерта отново д-р Кацаров.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg