Пред БНТ здравният министър Костадин Ангелов каза, че мерките, които са в момента работят и трябва да се спазват и контролират.

"В държавата имаме няколко критични точки - в София, в Бургас, Шумен. Там лекарите работят денонощно. Благодаря за техните усилия. Трябва да укрепим тези места. Трябва държавата да е стабилна. Трябва всички да сме единни и солидарни. Трябва да се спазват мерките и да има разбиране и разум, за да можем да излезем живи и здрави от тази епидемия".

Предлагат нови мерки: Без пенсионери в магазина след 10 часа и още ученици онлайн

Според здравния министър предложенията на главния държавен здравен инспектор за затягане на мерките са били обсъждани от експертните съвети цял следобед.

istock
istock

"Няма да има нови мерки освен тези, които са до момента. Единственото нещо, което обсъждаме да въведем е зелен коридор за възрастните хора, за уязвимите групи сутрин за ходене до магазините, защото считаме, че по този начин бихме запазили техния живот от излишни рискове", каза Костадин Ангелов.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg