От 7 декември 2020 г. Българската народна банка пуска в обращение златна възпоменателна монета на тема „Рождество Христово“ от серията „Българска иконография“.

Цената на монетата е 1300 (хиляда и триста) лева.

Монетата ще се продава в Българската народна банка – на две каси на пл. „Княз Александър I“ № 1 и четири каси в Касов център на БНБ на ул. „Михаил Тенев“ № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК АД, Първа инвестиционна банка АД, Райфайзенбанк (България) EАД и Тексим Банк АД.

Шефът на БНБ очаква влошаване на кризата и ръст на необслужваните кредити

На лицевата страна на монетата са изобразени следните елементи: емблемата на БНБ с годината "1879" върху лентата; околовръст надпис; "БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА"; номиналната стойност "100 ЛЕВА", годината на емисията "2020".

БНБ
БНБ

На обратната страна на монетата e изобразена библейска сцена на Рождество Христово; околовръст отгоре надпис "РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО".

В периода от 7 до 9 декември 2020 г. включително всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от Българската народна банка до 2 броя монети, след което възпоменателната монета „Рождество Христово“ ще се продава без ограничения.

Презентацията и информационна диплянка за новата монета може да видите на сайта на БНБ.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg