„Вчера подписахме споразумение с ръководството на Централен кооперативен съюз (ЦКС) крайните продукти на "Ел Би Булгарикум" да започнат поетапно да влизат в тяхната магазинна мрежа”.

Това заяви в студиото на "Здравей, България" изпълнителният директор на държавната млечна компания Владимир Русев. Оттам предлагат на крайните си клиенти краве сирене за 12,90 лв./кг. и кашкавал за 15,90 лв./кг. И още – 2,55 лв. за прясно мляко 1л. (2% масленост) и 2,65 лв. за 1л. (3,6% масленост). Цената на киселото мляко ще е на 1,05 за 2 % и 1,20 лв. за 3,6% по БДС.
 
„След редица предприети действия от нашите експерти, достигнахме до оптимизиране на някои  от доставките на суровини, материали и услуги, както и на оптимизиране на някои от вътрешните ни процеси. Това даде възможност да намалим цените във фирмените си магазини. Оборотът ни се качи двойни. Започнахме да търсим варианти да достигнем до по-широк кръг от потребители, не само в София”, допълни още Русев.

Килограм кашкавал поскъпва тройно до магазина

Изпълнителният директор на държавната млечна компания подчерта, че по-евтините цени не означават по-ниско качество. Той допълни още, че ще преговарят и с големите вериги магазини.
 

istock
istock

По думите на Владимир Русев до месец ще бъдат заредени магазините на ЦКС в София и Пловдив. А след това и в Русе, Ловеч, Варна, Бургас.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg