Клиентите на най-старото тържище в столицата вече могат да поръчват и онлайн от Женски пазар.

Електронната платформа за онлайн доставки www.e-pazar.bg функционира и за първи път в историята на Женски пазар само с един клик могат да поръчат за вкъщи качествени храни, плодове и зеленчуци от български производители и фермери.

„Поставихме си амбициозната задача да направим осъществими онлайн доставките от Женски пазар и успяхме. Целта на проекта е да дадем възможност на младите работещи хора, които нямат време да дойдат до пазара и да пазаруват в реално време, но искат да консумират качествени български храни и то на конкурентни цени, да могат да го направят дистанционно. Онлайн магазинът на Женски пазар www.e-pazar.bg  официално отвори врати за столичани. Освен с ниските си цени и богатото разнообразие на стоки, Женски пазар е известен и с това, че близо 50 български производители предлагат своята продукция тук целогодишно. Това е и причината да поканим родните производители да се включат в електронната платформа за онлайн търговия на пазара, заедно с фермерите, които бяха част от фермерския ни пазар“ – каза Драгомир Димитров, изпълнителен директор на „Пазари Възраждане“ ЕАД, общинското дружество, което стопанисва и управлява Женски пазар.

Женски пазар

На този етап седем са българските индивидуални производители на плодове и зеленчуци от Женски пазар, както и един кооператив, които предлагат своите стоки в онлайн магазина на пазара, но предстои техният брой да се увеличава.

Цената на доматите у нас с рекорден пик за последните 10 години

Сред тях са Ангел Касабов от с. Доспей, Самоковско, Александър Александров от с. Крислово, Пловдивско, Георги Спасов от с. Рогош, Пловдивско, Зорка Павлова, с. Петърч, Станимир Даскалов, с. Тополица, Виолета Найденова, с. Чепинци, Робърт Филипов от с. Долна баня, и един земеделски кооператив – „Земя 2012“ от Югоизточна България. Те продават дистанционно пресни краставици, розови и червени домати, картофи, лук, зеле, моркови, зелен и зрял боб, чушки, тиквички, лук, малини, къпини, ягоди, касис и др. 

Могат също така да се поръчат онлайн и екзотични плодове и зеленчуци от цял свят, които са осигурени от „Еко Софт Трейд“ ЕООД.

На www.e-pazar.bg дистанционно могат да се купят още домашно краве масло, кисело мляко, овче, краве, биволско, козе сирене, кашкавал, извара, както от мандрата в с. Строево, така и от "Равдин Трейд" ООД, които произвеждат своите продукти в Родопите. Месото и месните продукти са от „Дивата ферма“ с. Горно поле, но трябва да се има предвид, че поради спецификата на производството поръчки се приемат до понеделник, а доставките се правят само в сряда. Ферма „Бродилово“, Бургаско, предлага онлайн месни деликатеси – пастърма, луканка, суджук и др.

Женски пазар

Онлайн от Женски пазар могат да се поръчат още разсад за плодове и зеленчуци, вино от винарска изба "Рупел" от района на Мелник, както и още фермерски храни – прочутия тахан от с. Плевун, произвеждан по стара българска рецепта, лютеница от с. Житница, която се прави по специална вакуумна технология за запазване на ценните вещества на зеленчуците, както и домашно масло по стара френска технология.

Цената на краставиците скочила със 74%

„Онлайн магазинът на Женски пазар е един отворен проект и ние продължаваме да го развиваме. Водим разговори с още производители и фермери, които имат желание да се включат в електронния пазар, за да можем да отговорим на нужните на своите клиенти и да им предоставим максимален избор на качествени храни и стоки от Женски пазар. Скоро в електронната платформа ще може да се поръчват и микрорастения, например, както и още много био- и фермерски продукти.“, уточни още Драгомир Димитров.

Женски пазар

Доставката от електронния пазар се извършват на територията на гр. София на стандартната цена до адрес на клиента, като поръчките, направени до 17:00 часа ще се изпълняват в рамките на следващия работен ден до 19:00 часа.

Ще има два часови диапазона за доставки, от които клиентите ще могат да си избират според удобното за тях време  – от 11:00 часа до 13:00 часа и от 17:00 часа до 19:00 часа.

Клиентите на онлайн магазина на Женски пазар трябва да имат предвид и това, че доставките ще се извършват само в рамките на работната седмица, а поръчки, направени в събота, неделя и официални почивни дни, ще се изпълняват в първия работен ден.

На този етап клиентите на електронния пазар на Женски пазар ще могат да плащат за поръчките си чрез наложен платеж при доставката, но в най-скоро време ще бъде осигурена и възможността да се плаща и по банков път.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg