Днес изтича срокът, до който могат да се подават предложения по обявената от Управляващия орган на оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" /ОПИК/ за обществено обсъждане процедура за подбор на проекти "Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19" по Приоритетна ос 2 "Предприемачество и капацитет за растеж на малките и средни предприятия" на оперативната програма, съобщиха от ОПИК.

От оперативната програма обявиха за обществено обсъждане процедурата на 15 април на интернет страницата си.

Целта на процедурата е осигуряването на оперативен капитал за българските микро и малки предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19, посочват от оперативната програма.

Колко ще запазят работните си места благодарение на мярката 60/40

Очакваните резултати от подкрепата по процедурата се изразяват в постигане на положителен ефект по отношение микро и малките предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 и стабилност на работни места.

istock
istock

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 88 453 495,45 евро/ 173 000 000 лева.

Минималният размер на заявената безвъзмездна финансова помощ на проект е 3 000 лева, а максималният размер е 10 000 лева.

Горанов представя финансовите инструменти за справяне с COVID-19

По процедурата са предвидени изцяло електронно подаване и оценка на проектните предложения, които ще се извършват чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg