Наблюдаваме засилен интерес и много активен пазар в Боровец и другите планински курорти, както и силен старт на летния сезон за морските имоти. Засили се тенденцията за покупка на собствен морски дом за сметка на желанието на хората да ползват хотелска услуга.

Това показват данни на агенцията за недвижими имоти Bulgarian Properties. "Пандемията увеличи мерака на българина за собствен ваканционен дом.

Старата мечта от времето на социализма за дом, вила и кола в момента важи с пълна сила по отношение на ваканционните имоти", обясни Михаил Чобанов от агенцията.

Заради пандемията жилищата се върнаха на мястото, което заслужават във фокуса на всички пазарни участници - и на предприемачите, и на клиентите.

Къде най-евтино може да купите апартамент в Бургас, Варна и Пловдив

По думите му има възстановяване на пазара. В момента статистиките, които ние имаме, са за покачване на цените между 2 и 5% и на възстановяване на обемите от сделки на нивата от преди пандемията.

istock
istock

Даже има месеци, в които сделките са като по време на бума от 2005-2008 г., каза Чобанов.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg