"До края на годината цените на имотите няма да падат, но няма и да се увеличават. Ако има пик нагоре, той ще бъде минимален. Инвестирането в строителство на недвижими имоти ще продължи". Това обясни Ралица Димитрова, журналист от в. „Телеграф”, пред NOVA NEWS.

По думите й хората ще продължават да инвестират в имоти, защото това е сигурен актив. В Ботевград цените на жилищата почти се изравниха с тези в София, каза тя.

Българи в чужбина купуват имоти у нас за бъдещи нужди

Проблемът с паркирането в София и липсата на достатъчно гаражи води до повишение на цените на гаражите, обясни тя.

Най-скъпият гараж в София е 60 000 евро, той побира до 4 коли. Средната цена за едно паркомясто, закрито с клетка върви в зависимост от локацията от около 18 до 28 000 евро, представи тенденциите в имотния пазар.


"Има интерес към ваканционните имоти, Несебър надмина област Бургас като брой по сделки. Има спад спрямо миналата година и от времето преди пандемията", обясни Ралица Димитрова. Все още не е преминала тенденцията за инвестиция в имоти извън градовете, допълни тя.

Целия разговор гледайте във видеото.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg