През последните месеци пазарът на недвижими имоти в Пловдив показва постоянен растеж, като в последно време средните цени на жилищата там започнаха все по-често да минават и психологическата граница от 1000 евро/кв.м. Това показва анализ на ARCO REAL ESTATE.  

От миналата година до момента цените на жилищата в града са се повишили с между 10 и 15%. Както и в столицата, така и тук превес има търсенето за сметка на ограниченото предлагане.

По-предпочитани от купувачите са жилищата ново строителство, като се набляга на кварталите с по-ниски цени, които в момента се развиват активно, обясняват брокерите.

Бум в търсенето на имоти по морето

Търсят се двустайни и тристайни апартаменти, като цените се движат в широк диапазон, в зависимост от това, дали жилищата са завършени и къде точно се намират. Предпочитаните квартали в града остават Тракия, Западен, Смирненски, Каменица.

istock
istock

Най-активно е предлагането в районите Христо Смирненски и Младежки хълм (1000 – 1200 евро/кв.м.), Централен район (1200 – 1500 евро/кв.м.), Кършияка (1000 – 1200 евро/кв.м.).

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg