В повечето случаи цената на имота след намесата на хоумстейджинг (Home Staging - бел. ред.) специалист се увеличава с между 3 до 10 на сто, което определено покрива инвестицията в тази услуга, показват наблюдения на imoteka.bg.

Ремонтът на жилищен имот цели удовлетворяване на вкуса на собственика за интериора и неговата функционалност. Хоум стейджинг услугата обобщава вкусовете на по-голямата част от бъдещите купувачи. Хоум стейджинг специалистите проучват старателно тенденциите в интериора и залагат на вече успешни стратегии за създаване на интериорни концепции с цел продажба на имота.

Прогноза: Броят на сделките с недвижими имоти ще спадне

При ремонта собственикът на имота сам избира рамката на своя бюджет, като може да наблегне на висококачествени и скъпи материали, материи, мебел, декорация, осветителни тела. Неговата цел е инвестиция, а не намаляване на излишни разходи.

istock
istock

При хоум стейджинга идеята е друга - набляга се на бюджетни решения, но в същото време - смели, ефективни и функционални. Винил, тапети, фолиа, полиуретан, бои за плочки, полиестер за материи и други, можем да открием в апартамент, минал през ръцете на хоум стейджинг специалиста. Използват се ярки, наситени цветове, които подсъзнателно влияят в полза на имота, чиято цел е да ни заинтригуват и убедят в красотата и елегантността си. Целта е бързо привличане на вниманието, последвано от бърза продажба.

Кои са най-търсените квартали за покупка на жилище в София

Обратното е при ремонта - вероятността собствениците да заложат на неутрална цветова палитра, съчетана с един, два допълнителни цвята, е голяма. Малко са тези, които биха рискували да експериментират без намесата на интериорен дизайнер. Това в повечето случаи не води към един добре проектиран и заявяващ себе си интериор, посочват от компанията.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg