"Данните на Националната статистика не показват ръст в цените на имотите". Това отбеляза пред БНР Добромир Ганев, председател на Националното сдружение "Недвижими имоти":

"И през изминалата седмица имаше доста изказвания на колеги от Асоциацията на предприемачите, в които те коментираха, че покачването на цените в сектора на материали, суровини, технологии е драстично и то няма как да не влияе на цените на имотите, но ние трябва да черпим данни от Националния статистически институт. Там данните за първото тримесечие мисля, че все още не са излезли, а за последното показват, че ръстът на цените в страната, индексът на ръста на цените на имотите е около 10-11%".

Строители спряха продажбите на жилища

"Интересът на българските граждани към закупуване на имоти не е намалял, дори след започване на кризата с войната в Украйна", добави Добромир Ганев:

istock
istock

"Официалните данни от Агенцията по вписванията ще покаже дали и колко е ръстът на обема от сделки за имоти. Може и да не покаже много голям ръст, но така или иначе българите не са охладили своето желание да защитят спестяванията си през някакъв тип актив. Много често това става през закупуване на жилищен имот".

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg