Проверки, разпоредени от Върховната административна прокуратура, са констатирали множество нарушения при изграждането и експлоатирането на обекти по Черноморието. Те са били осъществени на място и по документи, уточняват от държавното обвинение.

Проверката на парк „Росенец“ е констатирала крайбрежна плажна ивица, която няма статут на морски плаж. До нея няма свободен достъп, защото е ограничена от строителна ограда от метални платна.

Воден режим заплашва Черноморието

Изграденият пристан за яхти в ПИ по КККР на гр. Бургас е без одобрен инвестиционен проект и без разрешение за строеж за специализиран пристанищен обект.

От доклад на транспортния министър е станало ясно, че в специфичния регистър не е вписвано пристанище и че за специализиран пристанищен обект „Пристан за яхти и лодки - Отманли“ удостоверение за експлоатационна годност не е издавано.

БГНЕС
БГНЕС

За констатирани данни за извършено документно престъпление е сезирана Върховната касационна прокуратура.

Втората проверка е свързана с обект „Жилищна сграда“  в местността  Буджака, край Созопол. Там има пропуски и нарушения по отношение на издадените строителни книжа и изпълненото строителство.

Изграденият открит басейн не фигурира в удостоверение на главния архитект на община Созопол и не е въведен в експлоатация. Констатирани са и още нарушения, за които е сезиран кметът на община Несебър.


Данните от проверката в гр. Обзор сочат, че на обект „Жилищна сграда за курортно ползване в града" става ясно, че към преписката за издаване на разрешение за строеж няма данни за извършено обследване. Няма представени актове и протоколи, съставени по време на строителство, удостоверяващи извършените СМР и законността на стоманобетоновите пилоти. Не са представени данни за отчуждителни процедури за улица и следващи дейности.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg