63 на сто от милениалите или така нареченото поколение Y, както се наричат, са всички, родени между 80-те и 90-те години, съжаляват за покупката на нов дом по време на пандемията, показва проучването на BankRate, цитирано от Zero hedge.
 

Не е изненадващо, че бързането с купуването кара някои да се задоволят с имоти, които не са съвсем подходящи за тях. Съжаленията на купувачите на дома се разделиха на две големи категории: финансови и физически.
 
Проучването установява още, че като цяло по-възрастните купувачи имат по-малко оплаквания за своите покупки. Може би това е отражение на факта, че възрастните хора имат по-добра представа за това, което искат.
 
Общо 64% от милениалите купувачи на жилища, на възраст от 25 до 40 години, съжаляват за покупката си в сравнение с едва 33% от хората на възраст от 57 до 75 години.
 
Най-често недоволството идва от неподготвеността за разходите за поддръжка. Повече от 20% от милениалите, собственици на жилища заявяват, че смятат, че разходите за собственост на жилища са твърде високи и този брой е скочил до 26% сред тези група.
Друго, което те установяват е, че домът им не е подходящ за тях.
 
Това, че тези, които купуват по време на пазарен бум, в крайна сметка се разочароват, не е изненадващо, тъй като те имат по-малко време за вземане на решения и се конкурират с много по-голям набор от потенциални купувачи.
 

istock
istock

За тези, които искат да избегнат подобно недоволство, BankRate предложи списък с полезни съвети:
 
    Работете с агент, който разбира пазара.

    Бъдете готови да направите някои отстъпки, но се придържайте към изискванията си, които трябва да имате.


Купувачи наддават дори за лоши жилища

    Съсредоточете се върху това дали домът е някъде, където бихте могли да живеете удобно, дори и да не е мечтаната ви собственост.

    Направете бюджет и го запазете.

    Не бързайте да сключвате сделка, само защото сте разочаровани.

istock
istock

Друго предложение: не забравяйте, че тези, които притежават собствени домове, са в малцинството. Те трябва да са благодарни, че не са принудени да се преместят обратно в детските си спални с партньора си - защото това са принудени да правят някои хора, за да спестят първоначална вноска.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg