Наемите в Лондон са се повишили до рекордно високо ниво, показва доклад на портала за недвижими имоти Rightmove. През третото тримесечие те са се увеличи в местна валута с 16,1% на годишна база и достигна рекордните 2343 паунда ($2640).

Това е най-високият годишен темп на растеж за всеки регион в Обединеното кралство.

Според Rightmove основната причина за скока е сериозен недостиг на налични имоти под наем, съчетана с изключително високи нива на търсене, „които продължават да надвишават дори нивата от миналата година във всички части на Обединеното кралство“.

Колко струва квартира за студент в Германия

„Това е истински проблем за наемателите в момента, тъй като просто няма достатъчно жилища за отдаване под наем, които да отговорят на търсенето от страна на заинтересованите хора“, казва Тим Банистър, директор на недвижими имоти в Rightmove.

istock
istock

Цените растат въпреки новините за повече имоти, идващи на пазара в повечето райони, са обнадеждаващи, с изключение на Лондон, където разликата между търсене и предлагане в крайна сметка се разширява.
 
В британската столица броят на новите имоти под наем през третото тримесечие е намалял с 24% спрямо миналата година.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg