Цените на имотите „на зелено“ се повишават, показват данни на  агенцията за недвижими имоти Arco Real Estate.  В София те вече са средно между 1000 и 1150 евро на кв.м и 1200-1400 евро на кв.м. за имот пред акт 16.

За по-луксозни сгради може да достигнат и нива от 1600-1800 евро на кв.м,, сочат още данните от анализа.

Най-активно е предлагането в кварталите „Витоша“ (1350 евро на кв. м), „Малинова долина“ (1300 евро на кв. м), „Бояна“ (1330 на кв. м) и „Овча купел“ (1130 евро на кв. м).

Търсенето на жилища под наем се е повишило. Наемните цени на жилищата в София се покачват, но отстъпки от страна на собствениците са възможни и се стига до сделка, сочат наблюденията на агенцията.

Три често срещани заблуди при покупката на имот в строеж с кредит

Най-предпочитани за наем са кварталите „Лозенец“, „Гео Милев“, „Хаджи Димитър“, „Младост“, а често се търсят и имоти, намиращи се близо до университетите и метростанциите в София.

istock
istock

Запазва се тенденцията най-търсени да бъдат апартаментите, като преобладаващо отново е монолитното строителство и това в етап на строеж.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg