Facebook ще започне да напомня кога е време за медицински преглед на своите потребители, обявиха от CNBC.

Компанията въвежда инструмент за напомняне на своите потребители въз основа на демографски фактори като възраст и пол. Чрез него социалната мрежа ще напомня, кога е най-удачно да се направи посещение при лекаря.

Тази стъпка се предприема заради изследванията на Центровете за контрол и превенция на заболяванията и други изследователски групи, които показват, че милиони хора не предприемат превантивни стъпки, за да грижи се за здравето си.

Струва ли си смяната на часа

Новият инструмент на Facebook, наречен Preventive Health, може да бъде открит като мобилно приложение.

istock
istock

Потребителите ще могат да разберат кои проверки, като мамографски преглед или тестове за определяне на нивата на холестерол, се препоръчват за тях.

Facebook също така ще помага и в откриването на най-близките места за преглед и аптеки в района.

Компанията вече работи с няколко партньори в света на общественото здравеопазване за осъществяване на здравната си инициатива, сред които са Американския колеж по кардиология и Американската сърдечна асоциация.

Фалшиви сайтове продават лекарства

istock
istock

Социалната мрежа заяви, че с течение на времето ще добави повече организации и ще се разпространи в повече страни. За момента от новата услуга могат да се възползват само потребителите в САЩ.

Този ход не е първата стъпка на Facebook към инициативи, свързани със здравето.

Компанията също така е разработила инструменти за насърчаване на хората да дават кръв при недостиг и насърчава даряване на органи, като моли потребителите да споделят статуса си.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg