Фалшиви интернет сайтове продават лекарства, като ги рекламират от името на Министерство на здравеопазването.

За това предупредиха от здравното ведомство в сигнал до директора на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ главен комисар Ивайло Спиридонов и до комисар Явор Колев, началник на отдел „Компютърни престъпления“ към ГДБОП.

Триковете на търговците при онлайн пазаруването - как да ги избегнем

В рекламата е замесено името на заместник-министъра на здравеопазването
Светлана Йорданова, както и на Министерство на здравеопазването и с Българската национална телевизия.

Министерството на здравеопазването настоява своевременно да бъдат предприети всички законови действия за идентифициране на източника на фалшивата информация и за подвеждането му под отговорност.
 

istock
istock

МЗ информира всички български гражданите, че министерството по никакъв начин не промотира, нито пък продава лекарствени продукти и хранителни добавки чрез интернет сайтове, както и че министерството не създава лекарства, нито пък притежава аптеки (в това число и аптеки за онлайн търговия).
 
Сайтове като този – предмет на настоящия сигнал https://bg3.jimbosjoint.com/gratisro/?utm_content=akidder8&utm_source) - съдържат категорично невярна информация и правят внушения, които са опасни за потребителите, а могат да бъдат и опасни за тяхното здраве.

Здравната комисия не прие намаляването на ДДС върху лекарствата

Напомняме, че официалният сайт на институцията се намира на интернет адрес http://www.mh.government.bg/bg/.

Апелираме всеки гражданин, натъкнал се на фалшив сайт на институцията, на сайтове за онлайн продажба на добавки и лекарства, спекулиращи с институцията Министерство на здравеопазването, да подаде сигнал на имейл адрес: delovodstvo@mh.government.bg или да се обърне към компетентните органи.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg