Сделката, при която Цветелина Бориславова придоби 49,99% от Българо-американската кредитна банка, вдигна цената на трезора. Борсата вече оценява БАКБ на 100 млн. лв.

Със старта на търговията се сключиха сделки за 890 акции на цена 8,39 лв., съобщи investor.bg

Цената на БАКБ се повиши с 20% при отварянето на пазара днес, като първите сделки са за 890 акции на цена 8,39 лв./бр. спрямо цена от 7 лв. при затварянето на борсата вчера.

Късно вчера бе обявено, че инвестиционното дружество Clever Synergies Investment Fund (CSIF) Jsc. и Allied Irish Bank (AIB) са подписали договор за покупко-продажба на 49,99% от акциите на Българо-Американска Кредитна Банка АД (БАКБ). Договорът ще влезе в сила след одобрение от Българска народна банка и КЗК, съобразно българските нормативни изисквания, съобщиха от купувача.

CSIF e частно инвестиционно дружество, основано през 2005 година. Негови акционери са Цветелина Бориславова и фондацията й Credo Bonum. В началото на 2011 г. фондът е с внесен капитал над 72 млн. лева и активи на стойност 500 млн. лева. CSIF инвестира приоритетно в сферата на възобновяемите енергийни източници, туризма, земеделието и иновациите, се казва в прессъобщението.