Ограничителните мерки в комплект с нарастващите цени на храните и горивата изправиха хиляди българи до стената. Още по-тежко е положението за тези, които вече живеят на кредит.
 
Руси Диловски е в ресторантьорския бранш от над 30 години, разказва Нова телевизия. Преминал е през всички позиции в сектора. Има няколко кредита на свое име, но най-много се притеснява за обезпечаването на бизнес-заемите си.
 
"Доста големи кредити имаме и ще обясня защо – това е обект, който днес го затворихме заради фалит – този обект беше 6 месеца в ремонт, като сума, кредитите са ни над 200 хиляди", признава той.
 
Всеки месец вноските, които Руси Диловски трябва да внася в банките, са в размер на около 2000 лева. Заведението затваря, но заемите остават. А Диловски се опасява от евентуален скок на лихвите.
 
"Те лихвите се вдигат постоянно, съответно, не са само лихвите, притеснява ни това освен кредитите и лихвите, цената на тока, цената на хранителните продукти", признава Диловски.
 

istock
istock

Заради кризата и растящите цени Диловски подозира, че сегашните му кредити няма да са последните.

Прогнозират ръст на фалитите у нас и по света

Сега Руси планира да оптимизира разходите си, така че да не се налага да попълва ново заявление за кредит.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg