Над 5 милиарда и 600 милиона лева са предоставени на 18 500 микро, малки и средни компании от Българската банка за развитие за последните 11 години, съобщиха от институцията

Средногодишно около 590 малки и средни компании са били подкрепяни от Българската банка за развитие, изчисляват от институцията, като уточняват, че общо за 6500 компании от този сегмент са отпуснати 2,6 милиарда лева под формата на кредитиране или друг вид финансова подкрепа.

Големите кредитополучатели на ББР не отидоха на срещата с икономическия министър

Други над 12 000 компании са получили гаранции по кредити на стойност над 3 млрд. лева, коментират от ББР.

Банката е търговско дружество, което се самоиздържа от дейността си, не работи със средства от държавния бюджет и не е бюджетно предприятие, уточняват от институцията и подчертават, че за миналата година печалбата ѝ е 229 милиона лева след данъци, 30% от които са върнати в бюджета като дивидент.

БТА
БТА

В прессъобщението се подчертава още ролята на банката за справянето с Covid кризата, както и че е одитирана от големи и независими компании.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg